Ananászos répatorta hamis marcipánnal recept

Hozzávalók:
Muffinhoz:
(1 csésze = kb 230 ml)
- 2 csésze liszt
- 1 csésze cukor
- 3 csésze reszelt répa (lazán a csészébe rakva, nem lenyomkodva)
- 1 csésze kókuszreszelék (kb 10 dkg)
- 1 csésze darált dió (az enyémből ez most kimaradt)
- 1 csésze ananászpüré (mixerrel pürésítve vagy apróra vágva)
- 1 csésze olaj
- fél csésze mazsola
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 tk szódabikarbóna
- 2 tk őrölt fahéj
- 1 kk só
Hamis marcipánhoz:
- 1 dl tej
- 35 dkg kristálycukor
- 10 dkg rétesliszt
- 10 dkg finomliszt
- 12,5 dkg vaj
- 2 tk mandulaaroma
Elkészítése:
Muffin:
A tojást a cukorral, a sóval és az olajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónás, fahéjas lisztet, majd az ananászpürét, végén a répát, kókuszt, diót, mazsolát. Sütőpapíros tepsibe öntjük és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük (tűpróba esetén itt még ragadhat kicsit a tészta). Ha muffin formában sütjük, 20-25 perc alatt kész van.
Hamis marcipán:
A tejet felforraljuk a cukorral, majd apránként hozzákeverjük a kétféle lisztet és kb. 10 perc alatt sűrűre főzzük.
A végén a tűzről levéve hozzáadjuk a vajat és az aromát. Amikor kész lett, rögtön a süteményre öntjük és elsimítottuk. Ha kicsit hűtőben pihentetjük és keményítős porcukorral átgyúrjuk, akkor formázni is lehet. Ebből az adagból maradni fog erre is.
www.konyhalal.blogspot.com
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »