Ananászos répatorta hamis marcipánnal recept
Hozzávalók:
Muffinhoz:
(1 csésze = kb 230 ml)
- 2 csésze liszt
- 1 csésze cukor
- 3 csésze reszelt répa (lazán a csészébe rakva, nem lenyomkodva)
- 1 csésze kókuszreszelék (kb 10 dkg)
- 1 csésze darált dió (az enyémből ez most kimaradt)
- 1 csésze ananászpüré (mixerrel pürésítve vagy apróra vágva)
- 1 csésze olaj
- fél csésze mazsola
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 tk szódabikarbóna
- 2 tk őrölt fahéj
- 1 kk só
Hamis marcipánhoz:
- 1 dl tej
- 35 dkg kristálycukor
- 10 dkg rétesliszt
- 10 dkg finomliszt
- 12,5 dkg vaj
- 2 tk mandulaaroma
Elkészítése:
Muffin:
A tojást a cukorral, a sóval és az olajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónás, fahéjas lisztet, majd az ananászpürét, végén a répát, kókuszt, diót, mazsolát. Sütőpapíros tepsibe öntjük és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük (tűpróba esetén itt még ragadhat kicsit a tészta). Ha muffin formában sütjük, 20-25 perc alatt kész van.
Hamis marcipán:
A tejet felforraljuk a cukorral, majd apránként hozzákeverjük a kétféle lisztet és kb. 10 perc alatt sűrűre főzzük.
A végén a tűzről levéve hozzáadjuk a vajat és az aromát. Amikor kész lett, rögtön a süteményre öntjük és elsimítottuk. Ha kicsit hűtőben pihentetjük és keményítős porcukorral átgyúrjuk, akkor formázni is lehet. Ebből az adagból maradni fog erre is.
www.konyhalal.blogspot.com