Máglyarakás recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók
egy 30*24 cm-es tepsihez:
- 12 zsemle
- 1 kg alma
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg margarin
- 1 cs vaníliás cukor
- 2-3 tk őrölt fahéj
- 1 l tej
- 25 dkg porcukor
- 30 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítése:
A zsemléket előző nap felszeleteljük kb 1 cm-es szeletekre és hagyjuk megszikkadni.
Az almákat nagylyukú reszelőn lereszeljük és a margarinon cukorral és fahéjjal ízesítve megpároljuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét hűtőbe tesszük, a sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük.
A tejet felforraljuk és a szikkadt zsemlékre öntjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját.
A zsemlés massza felét a tepsibe terítjük, elosztjuk rajta a párolt almát, majd a maradék masszával betakarjuk. A tetejét megkenjük baracklekvárral és sütőben 160 fokon kb 40 percet sütjük.
Közben a tojások fehérjét cukorral és két evőkanál lekvárral kemény habbá verjük. Ha megsült, hagyjuk kicsit hűlni, majd rákenjük a fehérje habot és a sütőbe visszatéve még 15-20 percet sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A máglyarakás kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 3 g