Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Leveles almás rétes recept

Leveles almás rétes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 cs leveles tészta
    • 6 db alma
    • 1 cs vaníliás cukor
    • por alapú édesítőszer vagy porcukor
    • fahéj
    • pár csepp citromlé
    • 3 ek búzadara
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:
    Az almákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ízesítjük az édesítővel, a fahéjjal, a vaníliás cukorral, és a pár csepp citromlével, alaposan elkeverjük, majd állni hagyjuk 30 percig. A felengedett leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, keresztben kétfelé vágjuk, így két rétesünk lesz.
    Az almás töltelékbe keverjük a búzadarát, ez fogja felszívni az alma levét(ha sok levelet eresztett az alma, akkor jobb a nagyját kinyomkodni belőle). A tölteléket kétfelé osztjuk, mindegyik tésztának a közepére rakjuk hosszú, egyenletes csíkban. A tészta két szélét ráhajtjuk a töltelékre. Lekenjük a felvert tojással a tetejét, és mehet a sütőbe, addig sül, amíg a teteje szép sárga lesz. Édesítővel vagy porcukorral megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá