Lekváros,diós süti alma darabokkal recept

Hozzávalók:
- 65 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 2dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 g élesztő
- pici cukor
A töltelék:
- lekvár
- dió
- 2 alma
Elkészítése:
Az alapanyagokat összekeverem,és kb. 1 órát pihentetem,aztán a tésztát kettévágom, és kinyújtom. Az egyik felére rákenem a lekvárt,majd a cukros diót. Az almákat meghámozom és felszeletelem, majd a szeleteket ráteszem a töltelékre. Visszateszem a tészta másik felét, és kb 30-40 percig sütnöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »