Lekváros,diós süti alma darabokkal recept
Hozzávalók:
- 65 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 2dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2,5 g élesztő
- pici cukor
A töltelék:
- lekvár
- dió
- 2 alma
Elkészítése:
Az alapanyagokat összekeverem,és kb. 1 órát pihentetem,aztán a tésztát kettévágom, és kinyújtom. Az egyik felére rákenem a lekvárt,majd a cukros diót. Az almákat meghámozom és felszeletelem, majd a szeleteket ráteszem a töltelékre. Visszateszem a tészta másik felét, és kb 30-40 percig sütnöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

