Könnyű almás szelet recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg cukor
- 10 ek tej
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg margarin
- 30 dkg rétesliszt
- 1 kk fahéj
- 3 db alma
Elkészítése:
A tojások habját keményre verjük. A sárgákat pedig habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és a sütőport is.A habot és a sárgákat összekeverjük. Az egészhez langyos margarint csurgatunk, majd legvégül a lisztet is hozzáadjuk. Közepes nagyságú, jól kikent tepsibe öntjük a masszát, tetejét meghintjük 3 evőkanál zsemlemorzsával,fahéjjal. Vékonyan a tetejére szeljük a megtisztított almákat. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »