Kavart almás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek cukor
- 8 ek olaj
- 1 dl tej
- 10-12 ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 2 cs vaníliás cukor
Töltelék:
- kevés gríz
- 1 kg reszelt (cukros-fahéjas) alma
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálban alaposan összedolgozzuk. Egy 20*30 cm-es tepsit kiolajozunk és lisztezünk, majd a massza felét beleöntjük. Megszórjuk kevés grízzel, a kicsavart almát eloszlatjuk a tésztán, majd ráöntjük a maradék tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben kb 30-40 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »