Fahéjas-almás rózsák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók (10-11 rózsához):
- 1 tekercs leveles tészta (275 g)
- 2 nagy alma
- 1-2 ek méz
- 1 kk őrölt fahéj
Elkészítése:
Az almát félbevágjuk, magházát kivájjuk, és vékonyan felszeleteljük. A szeleteket egy edénybe tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, megszórjuk fahéjjal, és megfőzzük (forrástól kb. 2 perc).
A sütőt bekapcsoljuk 210 fokra. (Légkeveréses 200.)
Az almaszeleteket leszűrjük, papírtörlőn leszárítjuk. A levet felhasználhatjuk tea főzéséhez.
A leveles tésztát kitekerjük, és a lapot kb. 1,5 cm széles csíkokra vágjuk, ezeket megkenjük olvasztott mézzel. Minden csíkra helyezünk 5 szelet almát a képen látható módon. (Nekem 11 csíkom lett.)
Ezeket a csíkokat feltekerjük, így megkapjuk a rózsákat. A tésztavégeket hajtsuk a “virágok” alá. Sütőpapírral borított tepsibe ültetjük őket, megszórjuk porcukorral, és 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Egy kis porcukor a végén sem árt.
3-nál több személynek érdemes egyből dupla adagot készíteni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »