Dán almatorta recept
Hozzávalók:
- 14 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 1 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek forró víz
- 8-10 alma
Elkészítés:
A tészta alapanyagait géppel összekeverjük, majd vajazott-lisztezett formába töltjük.
Az almákat meghámozzuk majd vékonyra szeleteljük és a tészta tetejére halmozzuk.
Közepesen forró sütőben (180 fok) 40 percig sütjük majd a tetejére fahéjas cukrot és vajdarabkákat szórunk így visszatesszük a sütőbe és hagyjuk a cukrot ráolvadni amíg szép barna nem lesz (ez körülbelül 10-15 perc).
Jó étvágyat:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

