Rántott alma recept

Hozzávaló:
- 2 nagyobb alma
- 10 dkg liszt
- cukor, fahéj
- olaj a sütéshez
A tésztához:
- 20 dkg liszt (1 púpos evőkanál=2 dkg)
- 3 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl szódavíz
- 3/4 dl olaj
- 1 csipet só
Elkészítése:
A tészta alapanyagaiból palacsinta tésztát készítünk.
Az almákat kimagozzuk, majd kisujjnyi szeletekre szeljük.
Beleforgatjuk a lisztbe, majd a palacsinta tésztába.
Forró olajban, takarék lángon megsütjük.
Ha a tészta megsült, akkor az alma is. Fahéjas porcukorral tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »