Rántott alma recept
Hozzávaló:
- 2 nagyobb alma
- 10 dkg liszt
- cukor, fahéj
- olaj a sütéshez
A tésztához:
- 20 dkg liszt (1 púpos evőkanál=2 dkg)
- 3 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dl szódavíz
- 3/4 dl olaj
- 1 csipet só
Elkészítése:
A tészta alapanyagaiból palacsinta tésztát készítünk.
Az almákat kimagozzuk, majd kisujjnyi szeletekre szeljük.
Beleforgatjuk a lisztbe, majd a palacsinta tésztába.
Forró olajban, takarék lángon megsütjük.
Ha a tészta megsült, akkor az alma is. Fahéjas porcukorral tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

