Almás-müzlis keksz recept
Hozzávalók
- 2 db savanykás alma
- 22 dkg liszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 10 dkg vaj
- 6 dkg barna cukor vagy rendes
- 8 dkg müzli keverék
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 evőkanál tej
- 1 kiskanál fahéj
- + csoki darabkák
Elkészítés:
Lisztet a sütőporral kikeverem, majd a vajat belemorzsolom. Az almát, a cukrot, a tojást, a fahéjat( ha kihagynád a fahéjat, tehetsz bele nyugodtan kókuszreszeléket is), a csoki darabkát és a müzlit egy külön tálba összekeverem. Hozzáöntöm a liszthez, majd tejjel összeállítom. Kis golyókat formázok a kezemmel, majd a tepsibe helyezem (180 fokon) mikor már kicsit megpirult kiveszem. ( kb 25-30 perc)
Frissen fogyasztva az olvadt csokival, szerintem kiváló reggeli!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

