Almás-kiwis fordított süti recept
Hozzávalók:
- 30 dkg margarin
- 30 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 4 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés citromlé
- vaníliás cukor ízlés szerint
- fél cs sütőpor
- őrölt fahéj
- csipet só
- 2 nagyobb alma
- 4-5 kiwi
Elkészítése:
A puha margarint, tojásokat és a cukrot habosra keverjük (robotgéppel szoktam kidolgozni), majd hozzáadjuk a citromlevet és a sütőporos lisztet. A hámozott, vékonyra szeletelt almákat és kiwiket a kivajazott, cukorral és vaníliás cukorral megszórt tortaformába terítjük legyezőszerűen, ismét megszórjuk a cukrokkal és a fahéjjal. Ráhalmozzuk és elsimítjuk a tésztát. Kb. 180 C fokos sütőben sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. A vége felé takarjuk le sütőpapírral, nehogy megégjen. A szélét késsel körbevágjuk, majd egy nagy pizzás tányért ráteszünk, így fordítjuk meg. Előtte hagyjátok pár percig hűlni, így könnyedén meg lehet fogni, mikor kifordítjátok a formából.
Egy jó tanács… A tortaformám sajnos nem zár teljesen jól, így ajánlatos a sütőt alufóliával kibélelni, mert a cukros vajas olvadék kifolyik és odakozmál.
Sztori: Bazsuzsu tette fel ezt a finom sütit erre az oldalra (ezúton is nagyon köszönöm neki! :)), én a saját szám íze szerint alakítottam rajta, így bátorkodom feltenni…
Sok kiwim volt itthon, kipróbáltam, milyen is lehet a két gyümölcs együtt.
Egy fél csomag sütőport használtam, nem szeretjük a sütőpor ízét, de bőven elég volt. Több cukorral szórtam meg a gyümölcsöket, mert a kiwi kissé savanykás. Nálam kimaradt a dió és a citromhéj, az eredeti receptben szerepel, ha gondoljátok tegyetek bele, biztosan finom!
A gyermekeimmel együtt vaníliasodóval szeretjük igazán.