Gyümölcsös kosárka recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg margarin
- 1 narancs leve
- csipet só
Töltelékhez:
- 10 dkg aszalt gyümölcs apróra vágva
- 2 ek rum
- 5 ek darált dió ,vagy mandula
- 2-3 ek lekvár
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva egy órára hűvös helyre tesszük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A tésztából kis darabokat csippentünk, melyeket a kosár formákba nyomkodunk, teszünk a közepébe a töltelékből. Ha szeretnénk be is fedhetjük kis tészta korongokkal. 180 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük. A tetejét még melegen megszórjuk porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

