Gyümölcsös kosárka recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg margarin
- 1 narancs leve
- csipet só
Töltelékhez:
- 10 dkg aszalt gyümölcs apróra vágva
- 2 ek rum
- 5 ek darált dió ,vagy mandula
- 2-3 ek lekvár
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva egy órára hűvös helyre tesszük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A tésztából kis darabokat csippentünk, melyeket a kosár formákba nyomkodunk, teszünk a közepébe a töltelékből. Ha szeretnénk be is fedhetjük kis tészta korongokkal. 180 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük. A tetejét még melegen megszórjuk porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

