Gyors túrós rétes recept
Hozzávalók:
- 1 csomag fagyasztott leveles tészta
- 25 dkg túró
- 4 ek kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 ek búzadara
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A mirelit tésztát kiolvasztjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk. Hagyjuk kicsit pihenni, ameddig elkészítjük a tölteléket.
A túrót a tojással, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a búzadarával jól összedolgozzuk. A búzadara azért szükséges a töltelékbe, hogy a sütés közben a túróból kicsapódó nedvességet felszívja, és ne ázzon el a tészta.
A tölteléket ráhelyezzük a tésztára, és feltekerjük, majd tepsibe helyezzük. A rétest előmelegített sütőbe helyezzük, és ropogósra sütjük. Sütés után hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük, és a tetejét megszórjuk cukorral.
A gyors túrós rétes kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 29 g
Zsír: 18 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »


