Gyömbéres zabkeksz recept

Hozzávalók:
- 10 dkg puha vaj
- 8 dkg barna cukor
- 8 dkg kis szemű zabpehely
- 7 dkg zabpehelyliszt
- 3 ek zabkorpa
- 1 dl natúr jughurt
- 1 tk őrölt gyömbér
- 1/2 tk sütőpor
Elkészítése:
A puha vajat, cukrot, joghurtot összekeverem, majd hozzáadom a zabpehely, zabpehelyliszt, zabkorpa, őrölt gyömbér, só és sütőpor keverékét.
Jól elkeverem és a masszából két kanál segítségével diónyi kupacokat adagolok a sütőpapírral bélelt tepsire.
A tepsiben egymástól távol helyezem el a gombócokat, mert sülés közben kicsit szétterülnek.
180 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütöm.
Ha kész hagyom kihűlni és akkor szedem le a sütőpapírról.
Dobozba téve sokáig eltartható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »