Grízes zserbó recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag szárított élesztő
- 25 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 6 dkg cukor
- 1 dl tej
- csipet só
Krém:
- 5 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 6 evőkanál búzadara
- 10 dkg vaj
Töltelék:
- darált dió
- cukor
- lekvár
Elkészítése:
A hozzávalókból tésztát készítünk, 4 egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk az egyik lapot, tepsibe fektetjük, megkenjük lekvárral, megszórjuk cukros dióval, majd rátesszük a másik kinyújtott lapot és megsütjük. Ugyanezt megismételjük a másik két lappal is.
A krémhez a tejből, és a búzadarából tejbegrízt főzünk, majd amikor kihűlt, hozzákeverjük a porcukorral elkevert vajat.
Az egyik diós lapra rákenjük a grízes krémet, és rátesszük a másik diós lapot. Tetejét csokimázzal bevonjuk,
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »