Grízes zserbó recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag szárított élesztő
- 25 dkg margarin
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 6 dkg cukor
- 1 dl tej
- csipet só
Krém:
- 5 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 6 evőkanál búzadara
- 10 dkg vaj
Töltelék:
- darált dió
- cukor
- lekvár
Elkészítése:
A hozzávalókból tésztát készítünk, 4 egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk az egyik lapot, tepsibe fektetjük, megkenjük lekvárral, megszórjuk cukros dióval, majd rátesszük a másik kinyújtott lapot és megsütjük. Ugyanezt megismételjük a másik két lappal is.
A krémhez a tejből, és a búzadarából tejbegrízt főzünk, majd amikor kihűlt, hozzákeverjük a porcukorral elkevert vajat.
Az egyik diós lapra rákenjük a grízes krémet, és rátesszük a másik diós lapot. Tetejét csokimázzal bevonjuk,
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.