Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grízes krémes recept

Grízes krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 8 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 csapott evőkanál liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csapott evőkanál kakaó
    • 8 csapott evőkanál porcukor

    Krémhez:

    • 1 liter tej
    • 14 dkg búzadara
    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Tetejére:

    • Kb 4 dkg kakaópor

    Elkészítése:

    A 8 db tojássárgát habosra keverem a porcukorral. A fehérjét kemény habbá verem. A lisztbe belekeverem a sütőport és a kakaóport.

    A kikevert tojás sárgához adom óvatosan, hogy a hab ne törjön a kakaós, sütőporos lisztet és a felvert habot. A masszát egy vajazott, lisztezett 35x27cm-es tepsibe öntöm és megsütöm. Hagyom kihűlni.

    Amíg a piskóta hűl addig a tejben a vaníliás cukrot és a búzadarát kemény grízzé főzöm. Amíg hűl a gríz addig a margarint a porcukorral robotgéppel jól kikeverem.

    A kihűlt grízhez keverem a margarinos krémet. A piskótát kettőbe vágom, az alsó lapra rákenem a krém felét a másik lappal befedem, és rákenem a krém másik felét.

    Tetejét jól megszórom kakaóporral és hűtőbe teszem. 2 óra elteltével szeleteltem fel.

    Tipp:

    A grízt mindenki saját ízlése szerint cukrozza.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá