Grillázs fatörzs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 12,5 dkg porcukor
- 12,5 dkg liszt
- 1 tk vaníliaaroma
- 2 ek forró víz
- grillázs ízlés szerint
- fél csomag sütő por
- baracklekvár
Krém:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2,5 dl tej
Grillázs hozzávalói:
- 10 dkg kristálycukor
- 10-15 dkg dió
Tetejére
- torta bevonó
Elkészítése:
Keverőtálba tesszük az egész tojásokat és hozzáadjuk a cukrot, majd jó habosra keverjük. ( legalább háromszoros mennyiségű legyen) Ekkor állandó keverés mellett hozzáadjuk a vaníliaaromát, és a két evőkanál forróvizet. Még pár percig így keverjük tovább.
Végül beleszitáljuk a sütő porral elkevert lisztet, majd fakanállal óvatosan összekeverjük. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 10-15 perc alatt készre sütjük. Mikor már majd nem megsült a piskóta, a sütőből való kivétel előtt 2 perccel rászórjuk a grillázst egyenletesen, kissé a tésztába nyomkodjuk és vissza tesszük a sütőbe 2 3 percre.
Egy sütőpapírt megszórunk porcukorral, majd a sütőből kivett piskótát, rögtön ráfordítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Egy konyharuhát megnedvesítünk , majd a forró tésztát letakarjuk vele. Ha kihűlt levesszük róla a konyharuhát és óvatosan felcsavarjuk.
A pudingport a tejjel simára keverjük, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Félretesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.
A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük, majd apránként hozzákeverjük a kihűlt pudingot. (addig keverjük, hogy jó habos legyen a krém)
A piskóta közepére egy csíkba baracklekvárt teszünk ,utána jön a pudingos krém ,feltekerjük és megkenjük a tetejét olvasztott torta bevonóval.
A grillázs készítés:
Egy serpenyőbe beletesszük a cukrot és a diót, majd elkezdjük melegíteni. Ha már a cukor kezd megolvadni, mérsékeljük a hőfokot. Állandó keverés mellett addig karamellizáljuk, ameddig szép barna színt kap. Ekkor levesszük a tűzről és még forrón, egy olajjal megkent fém tálcára öntjük. Kicsit szétterítjük, és teljesen kihűtjük. Amikor már kihűlt, egy kemény állag lesz belőle. Ekkor apróbb darabokra törjük, majd diódarálón ledaráljuk.
Tipp:
Nagyon ízletes gyors finom sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

