Grillázs fatörzs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12,5 dkg porcukor
- 12,5 dkg liszt
- 1 tk vaníliaaroma
- 2 ek forró víz
- grillázs ízlés szerint
- fél csomag sütő por
- baracklekvár
Krém:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2,5 dl tej
Grillázs hozzávalói:
- 10 dkg kristálycukor
- 10-15 dkg dió
Tetejére
- torta bevonó
Elkészítése:
Keverőtálba tesszük az egész tojásokat és hozzáadjuk a cukrot, majd jó habosra keverjük. ( legalább háromszoros mennyiségű legyen) Ekkor állandó keverés mellett hozzáadjuk a vaníliaaromát, és a két evőkanál forróvizet. Még pár percig így keverjük tovább.
Végül beleszitáljuk a sütő porral elkevert lisztet, majd fakanállal óvatosan összekeverjük. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 10-15 perc alatt készre sütjük. Mikor már majd nem megsült a piskóta, a sütőből való kivétel előtt 2 perccel rászórjuk a grillázst egyenletesen, kissé a tésztába nyomkodjuk és vissza tesszük a sütőbe 2 3 percre.
Egy sütőpapírt megszórunk porcukorral, majd a sütőből kivett piskótát, rögtön ráfordítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Egy konyharuhát megnedvesítünk , majd a forró tésztát letakarjuk vele. Ha kihűlt levesszük róla a konyharuhát és óvatosan felcsavarjuk.
A pudingport a tejjel simára keverjük, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Félretesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.
A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük, majd apránként hozzákeverjük a kihűlt pudingot. (addig keverjük, hogy jó habos legyen a krém)
A piskóta közepére egy csíkba baracklekvárt teszünk ,utána jön a pudingos krém ,feltekerjük és megkenjük a tetejét olvasztott torta bevonóval.
A grillázs készítés:
Egy serpenyőbe beletesszük a cukrot és a diót, majd elkezdjük melegíteni. Ha már a cukor kezd megolvadni, mérsékeljük a hőfokot. Állandó keverés mellett addig karamellizáljuk, ameddig szép barna színt kap. Ekkor levesszük a tűzről és még forrón, egy olajjal megkent fém tálcára öntjük. Kicsit szétterítjük, és teljesen kihűtjük. Amikor már kihűlt, egy kemény állag lesz belőle. Ekkor apróbb darabokra törjük, majd diódarálón ledaráljuk.
Tipp:
Nagyon ízletes gyors finom sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »