Grillázs fatörzs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12,5 dkg porcukor
- 12,5 dkg liszt
- 1 tk vaníliaaroma
- 2 ek forró víz
- grillázs ízlés szerint
- fél csomag sütő por
- baracklekvár
Krém:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2,5 dl tej
Grillázs hozzávalói:
- 10 dkg kristálycukor
- 10-15 dkg dió
Tetejére
- torta bevonó
Elkészítése:
Keverőtálba tesszük az egész tojásokat és hozzáadjuk a cukrot, majd jó habosra keverjük. ( legalább háromszoros mennyiségű legyen) Ekkor állandó keverés mellett hozzáadjuk a vaníliaaromát, és a két evőkanál forróvizet. Még pár percig így keverjük tovább.
Végül beleszitáljuk a sütő porral elkevert lisztet, majd fakanállal óvatosan összekeverjük. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 10-15 perc alatt készre sütjük. Mikor már majd nem megsült a piskóta, a sütőből való kivétel előtt 2 perccel rászórjuk a grillázst egyenletesen, kissé a tésztába nyomkodjuk és vissza tesszük a sütőbe 2 3 percre.
Egy sütőpapírt megszórunk porcukorral, majd a sütőből kivett piskótát, rögtön ráfordítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Egy konyharuhát megnedvesítünk , majd a forró tésztát letakarjuk vele. Ha kihűlt levesszük róla a konyharuhát és óvatosan felcsavarjuk.
A pudingport a tejjel simára keverjük, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Félretesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.
A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük, majd apránként hozzákeverjük a kihűlt pudingot. (addig keverjük, hogy jó habos legyen a krém)
A piskóta közepére egy csíkba baracklekvárt teszünk ,utána jön a pudingos krém ,feltekerjük és megkenjük a tetejét olvasztott torta bevonóval.
A grillázs készítés:
Egy serpenyőbe beletesszük a cukrot és a diót, majd elkezdjük melegíteni. Ha már a cukor kezd megolvadni, mérsékeljük a hőfokot. Állandó keverés mellett addig karamellizáljuk, ameddig szép barna színt kap. Ekkor levesszük a tűzről és még forrón, egy olajjal megkent fém tálcára öntjük. Kicsit szétterítjük, és teljesen kihűtjük. Amikor már kihűlt, egy kemény állag lesz belőle. Ekkor apróbb darabokra törjük, majd diódarálón ledaráljuk.
Tipp:
Nagyon ízletes gyors finom sütemény.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »