Gesztenyés kocka recept

Hozzávalók:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek kristálycukor
- 7 ek liszt
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 ek kakaó
- 1 cs gesztenyemassza ( 25 dkg)
- 3 dl tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 5 dkg cukor
- 5 dl tejszín
- 1 ek zselatin
- kb 50 dkg meggy
Elkészítése:
A meggyet kimagozzuk, lecsepegtetjük.
Elkészítjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a kristálycukrot, azzal is verjük egy kicsit, végül a tojások sárgáját keverjük hozzá. A szódaporral és kakaóval kevert lisztet fakanállal óvatosan hozzákeverjük. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.
A pudingport a cukorral 3 dl tejben megfőzzük,hűtjük. Közben néha keverjük meg,hogy ne bőrösödjön.
Felverünk 3 dl tejszínhabot és hozzáadjuk a pudinghoz. A zselatint meleg vízben feloldjuk ( 2-3 ek vízben), és azt is hozzákeverjük. Végül a gesztenyét géppel jól kikeverjük, és hozzáadjuk a pudinghoz.
Megkenjük a piskótát a krém felével, rászórjuk a meggyet, majd rákenjük a maradék krémet is. Tetejére 2 dl tejszínből egy pici cukorral kemény habot verünk és rákenjük a krémre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »