Gesztenyés alagút recept
Elkészítése:
A 7 tojásból elkészített piskótát langyos állapotban hosszában kettévágjuk és alufóliával bélelt őzgerincformába helyezzük. Ezt követően elkészítjük a krémet, a következőképpen: vízgőz fölött 25 dkg kristálycukrot, 4 egész tojást és egy csomag vaníliás cukrot körülbelül 10 percig robotgéppel kevergetjük. Ha kész, kihűtjük, és beletesszük a margarint, és jó habosra keverjük, majd ezt a krémet fele-fele arányba az őzgerincformába helyezett piskótára kenjünk, úgy hogy egy kevés krém maradjon a gesztenye tetejére. Ezt követően, az időközben kiolvasztott gesztenyemasszát hosszában kettévágjuk, egymás mellé helyezzük, és akkorára formázzuk, mint az őzgerincforma hossza. Ha kész rátesszük a krémre és a maradék krémmel befedjük.
Közben a 3 tojásból készített kakaós piskótát hosszába kettévágjuk, és ráhelyezzük az őzgerincformára és összeigazítjuk.
Ezután óvatosan kiborítjuk, ami eddig a teteje volt az most az aljára kerül. A gömbölyű tetejét olvasztott csokoládéval befedjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

