Gesztenyés alagút recept
Elkészítése:
A 7 tojásból elkészített piskótát langyos állapotban hosszában kettévágjuk és alufóliával bélelt őzgerincformába helyezzük. Ezt követően elkészítjük a krémet, a következőképpen: vízgőz fölött 25 dkg kristálycukrot, 4 egész tojást és egy csomag vaníliás cukrot körülbelül 10 percig robotgéppel kevergetjük. Ha kész, kihűtjük, és beletesszük a margarint, és jó habosra keverjük, majd ezt a krémet fele-fele arányba az őzgerincformába helyezett piskótára kenjünk, úgy hogy egy kevés krém maradjon a gesztenye tetejére. Ezt követően, az időközben kiolvasztott gesztenyemasszát hosszában kettévágjuk, egymás mellé helyezzük, és akkorára formázzuk, mint az őzgerincforma hossza. Ha kész rátesszük a krémre és a maradék krémmel befedjük.
Közben a 3 tojásból készített kakaós piskótát hosszába kettévágjuk, és ráhelyezzük az őzgerincformára és összeigazítjuk.
Ezután óvatosan kiborítjuk, ami eddig a teteje volt az most az aljára kerül. A gömbölyű tetejét olvasztott csokoládéval befedjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

