Gesztenyés papucs recept

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 25 dkg gesztenyemassza
- rum (ízlés szerint)
- vaníliás cukor (ízlés szerint)
- 5 dkg margarin
- porcukor
Elkészítése:
A leveles tésztát olvasszuk ki, és nyújtsuk ki fél cm vastagra. Pogácsaszaggatóval szaggassunk ki a tésztából annyi kört, amennyi kikerül belőle.
A gesztenyemasszát is olvasszuk ki, és keverjük össze a puha margarinnal, a cukorral és a rummal. Rakjunk kis halmokat a tészta közepére, és hajtsuk félbe. A széleit előtte kenjük meg tojásfehérjével, hogy ne nyíljon szét majd sütés közben. Ezután helyezzük zsírpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük szépen aranybarnára.
Végül szórjuk meg porcukorral.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »