Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés papucs recept

Gesztenyés papucs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag leveles tészta
    • 25 dkg gesztenyemassza
    • rum (ízlés szerint)
    • vaníliás cukor (ízlés szerint)
    • 5 dkg margarin
    • porcukor

    Elkészítése:

    A leveles tésztát olvasszuk ki, és nyújtsuk ki fél cm vastagra. Pogácsaszaggatóval szaggassunk ki a tésztából annyi kört, amennyi kikerül belőle.

    A gesztenyemasszát is olvasszuk ki, és keverjük össze a puha margarinnal, a cukorral és a rummal. Rakjunk kis halmokat a tészta közepére, és hajtsuk félbe. A széleit előtte kenjük meg tojásfehérjével, hogy ne nyíljon szét majd sütés közben. Ezután helyezzük zsírpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük szépen aranybarnára.

    Végül szórjuk meg porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá