Gesztenyés papucs recept

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 25 dkg gesztenyemassza
- rum (ízlés szerint)
- vaníliás cukor (ízlés szerint)
- 5 dkg margarin
- porcukor
Elkészítése:
A leveles tésztát olvasszuk ki, és nyújtsuk ki fél cm vastagra. Pogácsaszaggatóval szaggassunk ki a tésztából annyi kört, amennyi kikerül belőle.
A gesztenyemasszát is olvasszuk ki, és keverjük össze a puha margarinnal, a cukorral és a rummal. Rakjunk kis halmokat a tészta közepére, és hajtsuk félbe. A széleit előtte kenjük meg tojásfehérjével, hogy ne nyíljon szét majd sütés közben. Ezután helyezzük zsírpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük szépen aranybarnára.
Végül szórjuk meg porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »