Gesztenyés muffin recept

Hozzávalók:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg cukor
- 1 dl olaj
- fél dl rum
- 1 dl kefír, de natúr joghurt is jó
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg liszt
- 2 kk szódabikarbóna
Tetejére:
- habtejszín
Díszítés:
- tortadara
- cukorgyöngy
- cukorvirág
Elkészítése:
A muffin formák mélyedéseibe muffin papírt teszünk. A tojásokat ketté választjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját elkeverjük a cukorral, a lereszelt gesztenyemasszával, az olajjal, rummal és a kefirrel.
Hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, majd a tojáshabot is óvatosan belekeverjük. Az így kapott masszát a muffin formákba töltjük és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sül. Amíg sül felverjük kemény habbá a habtejszínt és a teljesen kihűlt muffinra tesszük és díszítjük ízlés szerint.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »