Gesztenyés kosárka recept

Hozzávalók:
Linzerhez
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 tasak vaníliás cukor
- csipet só
- 1 kk sütőpor
Töltelékhez
- 25 dkg gesztenyemassza
- 5 dkg vaj
- 2 cl rum
- 5 dkg porcukor
Díszítéshez
- csokicseppek
Elkészítése:
A linzert géppel kidolgozzuk, és fóliába csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap kinyújtjuk, és egy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk akkorára, amivel kibéleljük a kicsi tortaformákat. A formákat nem szükséges kikenni. Villával megszurkáljuk.
A gesztenyetölteléket is bekeverjük, és csillagcsöves habzsákból kinyomjuk a tortácskákba. Csokicseppeket teszünk a tetejükre, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
Ha kihűltek, kiborítjuk őket egy tálcára, és porcukorral megszórva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Szemezgetés a gofrik világából-10 ínycsiklandó variáció
Ki mondta, hogy a gofri csak édesség lehet? Ebben a válogatásban olyan rece
Tovább olvasom »
A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »