Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés kosárka recept

Gesztenyés kosárka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Linzerhez

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • csipet só
    • 1 kk sütőpor

    Töltelékhez

    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 5 dkg vaj
    • 2 cl rum
    • 5 dkg porcukor

    Díszítéshez

    • csokicseppek

    Elkészítése:

    A linzert géppel kidolgozzuk, és fóliába csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    Másnap kinyújtjuk, és egy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk akkorára, amivel kibéleljük a kicsi tortaformákat. A formákat nem szükséges kikenni. Villával megszurkáljuk.

    A gesztenyetölteléket is bekeverjük, és csillagcsöves habzsákból kinyomjuk a tortácskákba. Csokicseppeket teszünk a tetejükre, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük őket.

    Ha kihűltek, kiborítjuk őket egy tálcára, és porcukorral megszórva kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá