Gesztenyés karika recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 35 dkg liszt
- 1 dl víz
- 1 evőkanál ecet
- 25 dkg mirelit gesztenyemassza
- liszt a nyújtáshoz, szóráshoz
- kevés margarin a tepsi kenéshez
Elkészítése:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, sóval, hozzáadjuk a vizet és az ecetet. Jól összegyúrjuk, cipót formázunk belőle, egy napra folpackba tekerve hűtőbe tesszük.
Másnap kiolvasztjuk a gesztenyemasszát, a tésztát pedig lisztezett deszkán kb. 5 mm vékonyra elnyúltjuk. Kb. 6-7 cm-es négyzeteket vágunk, és mindegyik közepébe teszünk egy kis kupac gesztenyemasszát. Átlósan felgöngyöljük, meghajlítva, a két végét összenyomva alakítjuk ki a karika formát. Így rakosgatjuk kikent, liszttel szórt (vagy sütőpapírral bélelt) tepsire.
Előmelegített sütőben 180°C-on 20 perc alatt világos zsemleszínűre sütjük.
Tipp:
A gesztenyemasszát szaporíthatjuk, ha 10 dkg margarinnal kihabosítjuk, és darabolt mazsolát keverünk hozzá.
A gesztenyés karika kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 39 g
Zsír: 21 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »