Gesztenyés-habos őzgerinc recept

Hozzávalók:
- 50 dkg gesztenyemassza
- 15 dkg vaj
- 2 ek rum
- 20 dkg porcukor
A krémhez:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 dl tejszín
Elkészítése:
A gesztenyemasszát a porcukorral, a vajjal és a rummal összedolgozzuk.Az őzgerinc formát fóliával kibéleljük és a gesztenyemasszát belenyomkodjuk.
A krémhez a porcukrot a vajjal kikeverjük és hozzáadjuk a tejszínt is(nem kell felverni). A krémet rásimítjuk a gesztenyére, majd hűtőbe tesszük. 3 óra múlva, amikor megdermedt, lehúzzuk róla a fóliát és tejszínhabbal díszítjük a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »