Fűszeres levelek recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg margarin
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- só
- 8 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 5 dkg pörkölt mogyoró darálva
Töltelék:
- 3-4 alma
- 2 dl fehérbor
- 3 ek cukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 kk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 tasak dzsemfix extra 2:1
- 5 dkg tortabevonó
Elkészítése:
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
A töltelékhez az almákat megmossuk, meghámozzuk és kis kockákra vagdaljuk. Egy kisebb edénybe tesszük és ráöntjük a citromlevet, cukrot és kevergetve, hogy le ne süljön, adjuk hozzá a fűszert, a citromhéját és a bort. Ezután 5-6 perc múlva a dzsemfixet is és besűrítjük, majd hagyjuk kihűlni.
A tésztát kinyújtjuk 2-3 mm vastagra és levélsablont készítünk kartonpapírból. Ráhelyezzük a tésztára és késsel körbevágjuk. Kissé macerás, de nagyon dekoratív.
Megsütjük sütőlemezen, 200 fokon, 10 perc alatt. Ne süssük túl! Töltelékkel 2-2-t összeragasztunk, majd gőz felett megolvasztott csokival ereket rajzolunk a levelekre. Porcukorral megszórjuk, majd jól zárható dobozba tesszük. Kb 23-25 sütink lesz ebből az adagból.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »