Fügés rácsos recept
Hozzávalók:
- 1 csomag vajas, leveles tészta
- 8 lila füge
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 kk vanília aroma
Tetejére:
- porcukor
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tésztát szobahőmérsékleten kihűtjük. Előkészítjük a rácsozót, amivel majd a rácsokat készítjük a sütire.
A pudingport a tejjel, cukorral és az aromával sűrűre főzzük. A fügéket félve vágjuk és megszórjuk kevés cukorral.
A tésztát kinyújtjuk fél cm vastagra és elfelezzük. Az egyik felén végig gurítjuk a rácsozót és kissé széthúzzuk a tésztát, majd felváfjuk 8 téglalapra. A másik feléből is 8 egyforma téglalapot vágunk.
A téglalapokat megkenjük a kihűlt pudinggal, majd ráteszünk 2-2 fél fügét. A szélét megkenjük kevs tojással és rátesszük a rácsos lapot, majd a tetejét is lekenjük.
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk a sütiket, majd mérsékeljük a hőt 180 fokra és kb 15 perc alatt megsütjük. langyosan, porcukorral megszórva tálaljuk.