Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fügés frangipane recept

Fügés frangipane
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 25*10 cm-es sütőformához:
    Tészta:

    • 20 dkg liszt
    • 6 dkg porcukor
    • 12 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek rum
    • csipet só
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1/4 tk sütőpor

    Töltelék:

    • 10 dkg vaj
    • 12 dkg méz
    • 10 dkg őrölt mandula
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg tejszín
    • 1 tk vanília aroma
    • 1 cs vaníliás pudingpor vagy 1 ek liszt
    • füge

    Elkészítése:

    Tegyük a lisztet, a porcukrot, sót, a vaníliás cukrot és a hideg vajat egy keverőtálba, majd robotgéppel kezdjük el morzsalékosra keverni. Amikor már jó morzsalékos, keverés közben adjuk hozzá az egész tojást és a rumot, majd pár pillanatig még keverjük.

    Ezután borítsuk ki lisztezett felületre és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd csomagoljuk be fóliába és tegyük be kb 1 órára a hűtőbe.

    Tegyük egy tálba a mézet, a lágy vajat, a vanília aromát és a tejszínt, majd kézi habverővel keverjük simára. Ezután egyesével keverjük hozzá a tojásokat, majd az őrölt mandulát, végül pedig a pudingport vagy a lisztet.

    A tésztát vegyük ki a hűtőből, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki és béleljük ki vele az előzőleg vajjal kikent formát, majd szórjuk meg liszttel. Ezután öntsük bele az alaposan összekevert mézes-mandulás tölteléket. A fügéket vágjuk félbe, majd rakjuk ki vele a töltelék tetejét.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon süssük 50-55 percig. A sütőből kivéve kenjük le a tetejét olvasztott mézzel, majd a formában hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalás előtt, ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá