Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Francia mákos krémes recept

Francia mákos krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A mézes lapokhoz:

    • 30 dkg liszt
    • 10 dkg porcukor
    • 1 ek méz
    • 7 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna

    A mákos piskótához:

    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg liszt
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál víz
    • fél dl olaj
    • fél csomag sütőpor
    • 10 dkg mák (lehet őröletlen is)

    A krémhez:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 15 dkg kristálycukor
    • 2 csomag vanília ízű pudingpor
    • 7 dl tej
    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin

    Elkészítése:

    A mézes lap hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd két részre osztjuk. A lapokat egyenlént kb 22*38 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd egy ekkora tepsi hátán kisütjük előmelegített sütőben. 180 fokon kb 8-10 perc alatt elkészül. Nem szabad túlsütni!

    A mákos piskótához a tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat habosra kavarjuk 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a mákkal.

    A fehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a mákos masszát a sütőporral és a liszttel együtt.

    Kivajazott, kilisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsibe (amin a lapokat sütöttük) belesimítjuk a masszát és 180 fokos sütőben kb 20 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!), majd kihűtjük.

    A krémhez a tojássárgákat a kristálycukorral, tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük.

    A margarint alaposan kikeverjük a porcukorral. Ha a pudingos krém kihűlt, akkor hozzáadjuk a margarinoshoz és alaposan összekeverjük a kettőt.

    Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém felét rákenjük, erre jön a mákos piskóta, amire a krém másik fele kerül. Végül a második mézes lappal befedjük.

    A tetejét porcukorral szórhatjuk meg vagy esetleg a megmaradt tojásfehérjét vízgőz felett felverjük kristálycukorral, s ezt kenjük a sütemény tetejére.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá