Formabontó vaníliás karika recept
Hozzávalók:
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 12,5 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 35 dkg liszt
- 1 púpos tk sütőpor
- Csipet só
- 18 dkg étcsokoládé
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A szoba hőmérsékletű margarint habosra keverjük a tojásokkal, a cukorral és a vaníliás cukorral. Egy másik edényben a liszthez szórjuk a sót és a sütőport, majd összekavarjuk. A margarinos masszához szórjuk a sütőporos lisztet. Alaposan összedolgozzuk.
Ne ijedjünk meg, elég lágy lesz a tészta. Tegyük a hűtőbe pihenni 1 órára. Erősen lisztezett felületen nyújtsuk ki 0,5 cm vastagra. Szaggassunk ki közepes méretű karikákat, majd azok belsejéből egy kisebbet.
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe kicsit távol egymástól. Előmelegített sütőben 180 fokon 7-8 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Vigyázzunk, mert hamar megpirul és akkor kemény lesz.
Hagyjuk kihűlni.
A csokoládét az olajjal olvasszuk fel lobogó víz felett. Mártsuk bele a karikák alját és tegyük szikkadni sütőpapírra.
Ha megkötött a csoki, könnyen levehető a papírról.
Tipp:
58 db csokis finomság lett belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

