Finom kevert recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg cukor
- 5 dkg zsír
- 15 dkg baracklekvár
- 30 dkg liszt
- 2 dl szódavíz
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Elkészítése:
A tojásokat, a cukrot a zsírt és a lekvárt jól kikeverjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, a lisztet és a szódavízzel simára kavarjuk.
Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 160-180 fokon tűpróbáig sütjük. Tetejét porcukorral (és vaníliás cukorral) megszórhatjuk, de anélkül is finom.
Tipp:
Hamar elkészül, kiadós és ami a legfontosabb nagyon finom! És elrontani sem lehet!
A finom kevert kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 51 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

