Feketeerdő torta recept

Hozzávalók:
- 0,5 l habtejszín
- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 8 friss
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vanílás cukor
- 1 csipet só
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 1 csomag vaniliás pudigpor
- 1 üveg meggy kimagozva
- izlés szerint porcukor
- 1 kiskanál fahéj
- csokireszelék
Elkészítése:
Tortalap elkészítése: A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra; a lisztet összeszitáljuk a sütőporral. A tojásfehérjéket és a sót kemény habbá verjük. A cukros tojássárgájához óvatosan hozzáadagoljuk az átszitált, sütőporos lisztet,a holland kakaóport, végül óvatosan a lisztes keverékbe forgatjuk a keményre fölvert tojásfehérjehabot. A piskótatésztát vajazott-lisztezett tortaformába öntjük,(sütőpapírt is használhatunk) és kb. 20-30 perc alatt megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizhetjük megsült e a tészta közepe. Ha még nem, de a teteje kezd pirulni nagyon akkor egy kis alufóliával betakarjuk. készre sütjük!) Kapcsoljuk le a sütőt, és résnyire nyitott sütőajtó mellett hagyjuk hűlni bent a piskótát. A tortakészítés előtt várjuk meg, hogy teljesen kihűljön! A kihűlt tésztát 3 lapba vágjuk.
A töltelék elkészítéséhez a meggyet lecsöpögtetjük, kimagozzuk, megszórjuk egy kis fahéjjal és porcukorral. A vaníliás pudingot a meggy levében megfőzzük. A habtejszínt egy kis porcukorral jó keményre felverjük.
Az alsó tortalapra a puding felét és a tejszínhab egy részét rétegesen rakjuk, elsimítjuk, majd a meggyszemeket rárakjuk. Óvatosan rátesszük a következő tortalapot, erre kerül a maradék puding és ugyanannyi tejszínhab, mint az előbb. Ráhelyezzük az utolsó tortalapot, ezt bevonjuk a maradék tejszínhabbal. Díszítésként használhatunk csokireszeléket, kakaóport,fahéjat, meggyet. Az elkészült tortát fogyasztás előtt legalább 1-2 órát hűtsük.
Tipp:
(Ha több habbal szeretnénk bevonni a tortánkat mint a képen látható, akkor 200 g-al több habtejszínre lesz szükségünk!)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »