Feketeerdő torta recept
Hozzávalók:
- 0,5 l habtejszín
- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 8 friss FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vanílás cukor
- 1 csipet só
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 1 csomag vaniliás pudigpor
- 1 üveg meggy kimagozva
- izlés szerint porcukor
- 1 kiskanál fahéj
- csokireszelék
Elkészítése:
Tortalap elkészítése: A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra; a lisztet összeszitáljuk a sütőporral. A tojásfehérjéket és a sót kemény habbá verjük. A cukros tojássárgájához óvatosan hozzáadagoljuk az átszitált, sütőporos lisztet,a holland kakaóport, végül óvatosan a lisztes keverékbe forgatjuk a keményre fölvert tojásfehérjehabot. A piskótatésztát vajazott-lisztezett tortaformába öntjük,(sütőpapírt is használhatunk) és kb. 20-30 perc alatt megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizhetjük megsült e a tészta közepe. Ha még nem, de a teteje kezd pirulni nagyon akkor egy kis alufóliával betakarjuk. készre sütjük!) Kapcsoljuk le a sütőt, és résnyire nyitott sütőajtó mellett hagyjuk hűlni bent a piskótát. A tortakészítés előtt várjuk meg, hogy teljesen kihűljön! A kihűlt tésztát 3 lapba vágjuk.
A töltelék elkészítéséhez a meggyet lecsöpögtetjük, kimagozzuk, megszórjuk egy kis fahéjjal és porcukorral. A vaníliás pudingot a meggy levében megfőzzük. A habtejszínt egy kis porcukorral jó keményre felverjük.
Az alsó tortalapra a puding felét és a tejszínhab egy részét rétegesen rakjuk, elsimítjuk, majd a meggyszemeket rárakjuk. Óvatosan rátesszük a következő tortalapot, erre kerül a maradék puding és ugyanannyi tejszínhab, mint az előbb. Ráhelyezzük az utolsó tortalapot, ezt bevonjuk a maradék tejszínhabbal. Díszítésként használhatunk csokireszeléket, kakaóport,fahéjat, meggyet. Az elkészült tortát fogyasztás előtt legalább 1-2 órát hűtsük.
Tipp:
(Ha több habbal szeretnénk bevonni a tortánkat mint a képen látható, akkor 200 g-al több habtejszínre lesz szükségünk!)