Feketeerdő torta recept
Hozzávalók:
- 0,5 l habtejszín
- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 8 friss
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vanílás cukor
- 1 csipet só
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 1 csomag vaniliás pudigpor
- 1 üveg meggy kimagozva
- izlés szerint porcukor
- 1 kiskanál fahéj
- csokireszelék
Elkészítése:
Tortalap elkészítése: A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra; a lisztet összeszitáljuk a sütőporral. A tojásfehérjéket és a sót kemény habbá verjük. A cukros tojássárgájához óvatosan hozzáadagoljuk az átszitált, sütőporos lisztet,a holland kakaóport, végül óvatosan a lisztes keverékbe forgatjuk a keményre fölvert tojásfehérjehabot. A piskótatésztát vajazott-lisztezett tortaformába öntjük,(sütőpapírt is használhatunk) és kb. 20-30 perc alatt megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizhetjük megsült e a tészta közepe. Ha még nem, de a teteje kezd pirulni nagyon akkor egy kis alufóliával betakarjuk. készre sütjük!) Kapcsoljuk le a sütőt, és résnyire nyitott sütőajtó mellett hagyjuk hűlni bent a piskótát. A tortakészítés előtt várjuk meg, hogy teljesen kihűljön! A kihűlt tésztát 3 lapba vágjuk.
A töltelék elkészítéséhez a meggyet lecsöpögtetjük, kimagozzuk, megszórjuk egy kis fahéjjal és porcukorral. A vaníliás pudingot a meggy levében megfőzzük. A habtejszínt egy kis porcukorral jó keményre felverjük.
Az alsó tortalapra a puding felét és a tejszínhab egy részét rétegesen rakjuk, elsimítjuk, majd a meggyszemeket rárakjuk. Óvatosan rátesszük a következő tortalapot, erre kerül a maradék puding és ugyanannyi tejszínhab, mint az előbb. Ráhelyezzük az utolsó tortalapot, ezt bevonjuk a maradék tejszínhabbal. Díszítésként használhatunk csokireszeléket, kakaóport,fahéjat, meggyet. Az elkészült tortát fogyasztás előtt legalább 1-2 órát hűtsük.
Tipp:
(Ha több habbal szeretnénk bevonni a tortánkat mint a képen látható, akkor 200 g-al több habtejszínre lesz szükségünk!)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

