Feketeerdő kocka recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 20 dkg cukor
- fél dl meleg víz
- fél dl olaj
- 1 cs sütőpor
- 20 dkg liszt
- fél dl tej
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS kemény habja
Krém:
- 6 dl meggy vagy cseresznye befőtt leve
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 5 ek cukor
- 15 dkg margarin
- 1 ü meggy vagy cseresznye befőtt kimagozva
Tetejére:
- fél l habtejszín
- 2 cs habfixáló
Elkészítése:
A sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, majd lassan hozzákeverjük a vizet, az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet dolgozzuk bele, végül a tejet és a tojások kemény habját. Óvatosan összeforgatjuk. Egy 22*38 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A krémhez a befőtt levében elkeverjük a pudingporokat a cukorral, majd felfőzzük. Mikor még langyos kihabosítjuk a margarinnal.
Összeállítás:
Alulra tesszük a lapot, rásimítjuk a krémet, kirakjuk a befőtt felével, rá a tejszínhab, arra ismét cseresznye. A tetejére csokit lehet reszelni, vagy olvasztott csokoládét csorgatni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.