Feketeerdő kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 20 dkg cukor
- fél dl meleg víz
- fél dl olaj
- 1 cs sütőpor
- 20 dkg liszt
- fél dl tej
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS kemény habja
Krém:
- 6 dl meggy vagy cseresznye befőtt leve
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 5 ek cukor
- 15 dkg margarin
- 1 ü meggy vagy cseresznye befőtt kimagozva
Tetejére:
- fél l habtejszín
- 2 cs habfixáló
Elkészítése:
A sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, majd lassan hozzákeverjük a vizet, az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet dolgozzuk bele, végül a tejet és a tojások kemény habját. Óvatosan összeforgatjuk. Egy 22*38 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A krémhez a befőtt levében elkeverjük a pudingporokat a cukorral, majd felfőzzük. Mikor még langyos kihabosítjuk a margarinnal.
Összeállítás:
Alulra tesszük a lapot, rásimítjuk a krémet, kirakjuk a befőtt felével, rá a tejszínhab, arra ismét cseresznye. A tetejére csokit lehet reszelni, vagy olvasztott csokoládét csorgatni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

