Fahéjas Fantan recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 12 db-hoz:
- 50 dkg liszt
- 2 dkg friss élesztő
- 2 dl langyos tej
- 5 dkg cukor
- 1/2 kk só
- 5 dkg vaj
- 1 db egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Kenéshez :
- 2,5 dkg olvasztott vaj
- 1 kk őrölt fahéj
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben kevés cukorral, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk. Meleg helyen, letakarva, duplájára kelesztjük.
A tésztánkból nagy téglalapot nyújtunk. Megkenjük az olvasztott vaj és fahéj elegyével, majd hosszában derelye vágóval vagy pizza szeletelővel 5 egyenlő csíkra vágjuk.
A csíkokat egymásra téve, most keresztbe 12 részre vágjuk és középen kicsit félbe hajtva, papírkapszlikkal bélelt muffin sütőformába tesszük.
Pihentetjük őket úgy 15 percet. Egy kevés barna cukrot szórhatunk minden kis legyező tetejére( opcionális).
Légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben középső rácson, 15 perc alatt világosra sütjük.
Tipp:
Tipp . . .
Lekvárba mártogattuk a sütiket, mert nagyon édes szájú társaság vagyunk.
Vanília öntet is jó választás lett volna, ha az a volna ott nem volna :)
A sütemény másnapos voltáról nem tudok nyilatkozni, mert azon melegében eltüntettük !
Legközelebb kakaós és diós változatban is elkészítem, úgy is biztos fincsi lesz.