Fahéjas süti recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 kávéskanál fahéj
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- 18 ek langyos víz
- 10 ek lekvár vagy dzsem
- 25 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 ek zsír
- 10 dkg dió /durvára vágva/
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
Az összes hozzávalót alaposan összedolgozzuk, ezt lehet robotgéppel is. Egy nagyobb zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát.
180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt elkészül, de nem árt tűpróbát végezni. Kihűlés után porcukorral szórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


