Eredeti császármorzsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 dl liszt (Igen, dl, mivel 2 dl-es poharat használtam a méréshez)
- 1,5 dl tej
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál cukor
- egy csipet reszelt citromhéj
- 1 csomag vaniliás cukor
- egy marék mazsola
- két kanál vaj
- porcukor
- csipet só
Elkészítése:
Kapcsoljuk be a sütőnket 160 fokra, csak felső sütésre. Ha az nem működik, érjük be a légkeverésessel.
A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojássárgáját egy evőkanál cukorral és vaniliás cukorral habosra verjük, majd szép lassan hozzáadjuk a lisztet, tejet és citromhéjat.
A tojásfehérjét egy kanál cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztánkhoz adjuk. Fontos, hogy amennyiben akármilyen süteményhez felvert tojáshabot adunk, mindig csak óvatosan forgassuk bele, és felejtsük el a robotgépet, vagy habverőt, mivel azzal összetörjük a habot. Adjuk hozzá a mazsolát.
Forrósítsunk fel egy serpenyőt, dobjunk bele egy kevés vajat, és pár csepp olajat, majd az egész tésztát öntsük a serpenyőbe. Igen, az egészet. Soknak fog tűnni, és nem is célunk a serpenyőben átsütni az egészet.
Nagyjából 1, maximum 2 perc alatt süssünk “talpat” a tésztánknak, majd tegyük az előmelegített 160 fokos sütőbe, és kapcsoljuk vissza a hőfokot 130 fokra. 10-15 percig süssük, attól függően hogy mekkora serpenyőbe tettük. Értelemszerűen egy nagyobb serpenyőben a tészta jobban el tud lapulni, így gyorsabban átsül, de mi egy levegős, könnyed tésztát akarunk kapni.
Ha jól dolgoztunk a tésztának egészben ki kell esnie a serpenyőnkből. Két villa segítségével (vagy akár kanáléval) szaggassuk szét a tésztát, majd kevés vajjal és 2 evőkanál cukorral karamellizáljuk a tészta darabokat egy serpenyőben.
Szórjuk meg porcukorral, és szilvaraguval tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »