Eredeti császármorzsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 dl liszt (Igen, dl, mivel 2 dl-es poharat használtam a méréshez)
- 1,5 dl tej
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál cukor
- egy csipet reszelt citromhéj
- 1 csomag vaniliás cukor
- egy marék mazsola
- két kanál vaj
- porcukor
- csipet só
Elkészítése:
Kapcsoljuk be a sütőnket 160 fokra, csak felső sütésre. Ha az nem működik, érjük be a légkeverésessel.
A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojássárgáját egy evőkanál cukorral és vaniliás cukorral habosra verjük, majd szép lassan hozzáadjuk a lisztet, tejet és citromhéjat.
A tojásfehérjét egy kanál cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztánkhoz adjuk. Fontos, hogy amennyiben akármilyen süteményhez felvert tojáshabot adunk, mindig csak óvatosan forgassuk bele, és felejtsük el a robotgépet, vagy habverőt, mivel azzal összetörjük a habot. Adjuk hozzá a mazsolát.
Forrósítsunk fel egy serpenyőt, dobjunk bele egy kevés vajat, és pár csepp olajat, majd az egész tésztát öntsük a serpenyőbe. Igen, az egészet. Soknak fog tűnni, és nem is célunk a serpenyőben átsütni az egészet.
Nagyjából 1, maximum 2 perc alatt süssünk “talpat” a tésztánknak, majd tegyük az előmelegített 160 fokos sütőbe, és kapcsoljuk vissza a hőfokot 130 fokra. 10-15 percig süssük, attól függően hogy mekkora serpenyőbe tettük. Értelemszerűen egy nagyobb serpenyőben a tészta jobban el tud lapulni, így gyorsabban átsül, de mi egy levegős, könnyed tésztát akarunk kapni.
Ha jól dolgoztunk a tésztának egészben ki kell esnie a serpenyőnkből. Két villa segítségével (vagy akár kanáléval) szaggassuk szét a tésztát, majd kevés vajjal és 2 evőkanál cukorral karamellizáljuk a tészta darabokat egy serpenyőben.
Szórjuk meg porcukorral, és szilvaraguval tálaljuk.