Erdei gyümölcsös fánkocskák recept

Hozzávalók:
- 50 dkg fagyasztott leveles tészta
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- 1 kis doboz eredei gyümölcs joghurt (de bármilyet használhatunk)
- 10-15 dkg mascarpone
- 1 ek reszelt citromhéj
- 1 ek citromlé
- 1 ek porcukor
Elkészítése:
A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, majd 2-3 mm vastagra kinyújtjuk. Egy kisebb pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle. Minden második tészta korong közepét kiszúrjuk egy kisebb szaggatóval.
Az egész korongok tetejét megkenjük felvert tojással és mindegyikre ráragasztunk egy lyukas tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 200 fokon aranybarnára sütjük.
Kb. 15-20 perc. Amíg a fánkok hűlnek elkésíztjük a krémet. A mascarponét összekeverjük a joghurttal, porcukorral, reszelt citromhéjjal és citromlével.
A kihűlt fánkokat megtöltjük a krémmel. Frissen a legfinomabb, ropogós tészta lágy töltelék
Az erdei gyümölcsös fánkocskák kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 26 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »