Epres piskóta kocka recept

Hozzávalók: (1 bögre = 2dl)
- 10 dkg olvasztott margarin
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 bögre liszt
- másfél bögre cukor
- 1 sütőpor
- 20 dkg darabolt eper
- 1 citrom leve
- fél dl olaj
Elkészítése:
A margarint felolvasztom nem melegítem, csak kicsit olvadjon meg. Összekeverem az olajjal. A tojásokat szétválasztom. A sárgáját egy bögre cukorral, forró vízgőzben fehéredésig kikeverem. A sűrű tojásos masszát leveszem a gőzről, hozzáadom a sütőporos lisztet, az olvasztott margarint és olajat. A tojások fehérjét a maradék cukorral és a citrom levével kemény habbá verem. Óvatosan a tojásos masszához keverem. Sütőpapiros sütőlapra tetszem, majd rászórom a feldarabolt epreket. 180fokon 30-35percig sütöm, csak kihűlés után veszem le róla a papírt, és szeletelem. A tetejét meghintem porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »