Epres piskóta kocka recept

Hozzávalók: (1 bögre = 2dl)
- 10 dkg olvasztott margarin
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 bögre liszt
- másfél bögre cukor
- 1 sütőpor
- 20 dkg darabolt eper
- 1 citrom leve
- fél dl olaj
Elkészítése:
A margarint felolvasztom nem melegítem, csak kicsit olvadjon meg. Összekeverem az olajjal. A tojásokat szétválasztom. A sárgáját egy bögre cukorral, forró vízgőzben fehéredésig kikeverem. A sűrű tojásos masszát leveszem a gőzről, hozzáadom a sütőporos lisztet, az olvasztott margarint és olajat. A tojások fehérjét a maradék cukorral és a citrom levével kemény habbá verem. Óvatosan a tojásos masszához keverem. Sütőpapiros sütőlapra tetszem, majd rászórom a feldarabolt epreket. 180fokon 30-35percig sütöm, csak kihűlés után veszem le róla a papírt, és szeletelem. A tetejét meghintem porcukorral.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »