Epres piskóta kocka recept

Hozzávalók: (1 bögre = 2dl)
- 10 dkg olvasztott margarin
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 bögre liszt
- másfél bögre cukor
- 1 sütőpor
- 20 dkg darabolt eper
- 1 citrom leve
- fél dl olaj
Elkészítése:
A margarint felolvasztom nem melegítem, csak kicsit olvadjon meg. Összekeverem az olajjal. A tojásokat szétválasztom. A sárgáját egy bögre cukorral, forró vízgőzben fehéredésig kikeverem. A sűrű tojásos masszát leveszem a gőzről, hozzáadom a sütőporos lisztet, az olvasztott margarint és olajat. A tojások fehérjét a maradék cukorral és a citrom levével kemény habbá verem. Óvatosan a tojásos masszához keverem. Sütőpapiros sütőlapra tetszem, majd rászórom a feldarabolt epreket. 180fokon 30-35percig sütöm, csak kihűlés után veszem le róla a papírt, és szeletelem. A tetejét meghintem porcukorral.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »