Epres mandulás pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 200 g liszt
- 100 g cukor
- 200 g tejföl (20 %-osat használtam)
- 1/2 cs sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 dl olaj
- csipet só
- 400-500 g eper
- 1 marék mandula
Elkészítése:
A lisztet a cukorral, sóval és a sütőporral összekeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojásokat, tejfölt és olajat. Az egészből egy sűrű masszát keverünk, majd a kivajazott, zsemlemorzsával meghintett, 27*18 cm-es tepsibe öntjük.
Az epret megmossuk, kicsumázzuk és feldaraboljuk. Vastagon megszórjuk vele a tésztát, majd meghintjük mandulával. Előmelegített sütőben 180°C-on fél óra alatt készre sütjük.
Tipp:
Az olajat másodszor kifelejtettem, de egyáltalán nem hiányzott belőle, szóval hanyagolható. Az epret a végén meghintettem fahéjas cukorral. Tűpróbával ellenőrizzük hogy átsült-e rendesen a süti.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

