Epres mandulás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 200 g liszt
- 100 g cukor
- 200 g tejföl (20 %-osat használtam)
- 1/2 cs sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl olaj
- csipet só
- 400-500 g eper
- 1 marék mandula
Elkészítése:
A lisztet a cukorral, sóval és a sütőporral összekeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojásokat, tejfölt és olajat. Az egészből egy sűrű masszát keverünk, majd a kivajazott, zsemlemorzsával meghintett, 27*18 cm-es tepsibe öntjük.
Az epret megmossuk, kicsumázzuk és feldaraboljuk. Vastagon megszórjuk vele a tésztát, majd meghintjük mandulával. Előmelegített sütőben 180°C-on fél óra alatt készre sütjük.
Tipp:
Az olajat másodszor kifelejtettem, de egyáltalán nem hiányzott belőle, szóval hanyagolható. Az epret a végén meghintettem fahéjas cukorral. Tűpróbával ellenőrizzük hogy átsült-e rendesen a süti.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki Tovább olvasom »

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »