Epres mandulás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 200 g liszt
- 100 g cukor
- 200 g tejföl (20 %-osat használtam)
- 1/2 cs sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl olaj
- csipet só
- 400-500 g eper
- 1 marék mandula
Elkészítése:
A lisztet a cukorral, sóval és a sütőporral összekeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojásokat, tejfölt és olajat. Az egészből egy sűrű masszát keverünk, majd a kivajazott, zsemlemorzsával meghintett, 27*18 cm-es tepsibe öntjük.
Az epret megmossuk, kicsumázzuk és feldaraboljuk. Vastagon megszórjuk vele a tésztát, majd meghintjük mandulával. Előmelegített sütőben 180°C-on fél óra alatt készre sütjük.
Tipp:
Az olajat másodszor kifelejtettem, de egyáltalán nem hiányzott belőle, szóval hanyagolható. Az epret a végén meghintettem fahéjas cukorral. Tűpróbával ellenőrizzük hogy átsült-e rendesen a süti.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »