Epres képviselőfánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 evőkanál víz
- 10 dkg margarin
- 10 dkg rétesliszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tasak vaníliás puding
- 1 tasak tejszínhabpor
- 2,5 dl tej
- fél kg eper
Elkészítése:
A 10 evőkanál vizet és a 10 dkg margarint felmelegítem, majd belefőzöm a 10 dkg réteslisztet. Hamar besűrűsödik, akkor jó, ha elválik az edény falától. Ekkor egy tálba teszem, egyenként hozzáadok 3 tojást, mindegyiket géppel jól kidolgozom.
Kicsit hagyni kell kihűlni, aztán vizes kézzel golyókat formálok belőle, majd kikent, kilisztezett tepsibe rakom. Nem túl közel, mert megnő! Ebből a mennyiségből kb 15 db készíthető. 200 fokos előmelegített sütőbe teszem és hagyom, hogy megnőjön. Miközben növekszik nem szabad kinyitni a sütőt, mert akkor összeesik.
Mikor elég nagyok lettek kiveszem őket a sütőből, kicsit hagyom kihűlni, majd megtöltöm vanília pudinggal, erre helyezem az epreket majd nyomok rá egy kis tejszínhabot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »