Epres képviselőfánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 evőkanál víz
- 10 dkg margarin
- 10 dkg rétesliszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tasak vaníliás puding
- 1 tasak tejszínhabpor
- 2,5 dl tej
- fél kg eper
Elkészítése:
A 10 evőkanál vizet és a 10 dkg margarint felmelegítem, majd belefőzöm a 10 dkg réteslisztet. Hamar besűrűsödik, akkor jó, ha elválik az edény falától. Ekkor egy tálba teszem, egyenként hozzáadok 3 tojást, mindegyiket géppel jól kidolgozom.
Kicsit hagyni kell kihűlni, aztán vizes kézzel golyókat formálok belőle, majd kikent, kilisztezett tepsibe rakom. Nem túl közel, mert megnő! Ebből a mennyiségből kb 15 db készíthető. 200 fokos előmelegített sütőbe teszem és hagyom, hogy megnőjön. Miközben növekszik nem szabad kinyitni a sütőt, mert akkor összeesik.
Mikor elég nagyok lettek kiveszem őket a sütőből, kicsit hagyom kihűlni, majd megtöltöm vanília pudinggal, erre helyezem az epreket majd nyomok rá egy kis tejszínhabot.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »