Epres brownie eper öntettel recept

Hozzávalók:
- 20 dkg étcsoki
- 20 dkg margarin, vagy vaj
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 17 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg eper
- csipet só
Öntet:
- 20 dkg eper
- 5 dkg cukor
Díszítés:
- tejszínhab
Elkészítése:
A csokoládét a vízgőz felett a vajjal felolvasztjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőporos lisztet. Végül egyenként belekeverjük a tojásokat.
Az epret feldaraboljuk, és beleforgatjuk a csokis masszába. Sütőpapírral bélelt 35 x 20 cm-es tepsibe öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Öntet készítése:
Az epret a cukorral leturmixoljuk, és lassú tűznél forrásig főzzük.
A süteményt szeletelve, az eperöntettel és tejszínhabbal kínáljuk.
Tipp:
Más gyümölcsből is elkészíthetjük, kinek mi a kedvence, mindegyikkel finom. Ha valaki édesebben szereti, az bátran tegyen bele több cukrot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »