Epres brownie eper öntettel recept
Hozzávalók:
- 20 dkg étcsoki
- 20 dkg margarin, vagy vaj
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 17 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg eper
- csipet só
Öntet:
- 20 dkg eper
- 5 dkg cukor
Díszítés:
- tejszínhab
Elkészítése:
A csokoládét a vízgőz felett a vajjal felolvasztjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőporos lisztet. Végül egyenként belekeverjük a tojásokat.
Az epret feldaraboljuk, és beleforgatjuk a csokis masszába. Sütőpapírral bélelt 35 x 20 cm-es tepsibe öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Öntet készítése:
Az epret a cukorral leturmixoljuk, és lassú tűznél forrásig főzzük.
A süteményt szeletelve, az eperöntettel és tejszínhabbal kínáljuk.
Tipp:
Más gyümölcsből is elkészíthetjük, kinek mi a kedvence, mindegyikkel finom. Ha valaki édesebben szereti, az bátran tegyen bele több cukrot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

