Elefánt könnycsepp avokádókrémmel recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 13 dkg liszt
- 1 púpos ek kakaópor
- fél tasak sütőpor
Hozzávalók a krémhez :
- 1 csomag banán ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 4 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 8 dkg vaj
- 1 avokádó
- 2 nagyobb banán
A tetejére:
- 2 ek olaj
- 1,5 tábla csoki (tortabevonó)
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt kb. 160 fokra (gázsütőnél 1-2 fokozat közzé).
Piskóta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a cukrot elfelezzük, felét a sárgájához, felét a fehérjéhez adjuk. A sárgáját habosra, a fehérjét keményre verjük. A sütőporos lisztet a sárgájába szitáljuk, közben folyamatosan keverjük, végül a felvert tojáshabot keverjük bele óvatosan.
Kipapírozott tepsibe simítjuk a tésztát, majd egyenletesen eloszlatjuk benne, és kb. 10 percig sütjük.
A megsült piskótát a sütőpapírral együtt feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.
Krém készítése:
A tejet a cukorral és a pudinggal hidegen csomómentesre elkeverjük, majd sűrű pudinggá főzzük.
Az avokádót kettévágjuk, a magját kiemeljük. Kiskanállal kikaparjuk a belsejét, majd a puha vajjal és a cukrokkal jól felhabosítjuk (egy gépi habverő segítségével). Amikor a puding kihűlt, hozzákeverjük az avokádós krémet, és alaposan összekeverjük.
A tésztát kiterítjük, egyenletesen rákenjük a krémet. Hosszanti oldalára ráteszünk két banánt egymás mellé, erre is kenünk kevés krémet, majd feltekerjük.
A csokit gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük az olajat, és rásimítjuk a süti tetejére.
Néhány órára hűtőbe tesszük, de még jobb egy éjszakára. Másnap forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »