Elefánt könnycsepp avokádókrémmel recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 12 dkg cukor
- 13 dkg liszt
- 1 púpos ek kakaópor
- fél tasak sütőpor
Hozzávalók a krémhez :
- 1 csomag banán ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 4 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 8 dkg vaj
- 1 avokádó
- 2 nagyobb banán
A tetejére:
- 2 ek olaj
- 1,5 tábla csoki (tortabevonó)
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt kb. 160 fokra (gázsütőnél 1-2 fokozat közzé).
Piskóta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a cukrot elfelezzük, felét a sárgájához, felét a fehérjéhez adjuk. A sárgáját habosra, a fehérjét keményre verjük. A sütőporos lisztet a sárgájába szitáljuk, közben folyamatosan keverjük, végül a felvert tojáshabot keverjük bele óvatosan.
Kipapírozott tepsibe simítjuk a tésztát, majd egyenletesen eloszlatjuk benne, és kb. 10 percig sütjük.
A megsült piskótát a sütőpapírral együtt feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.
Krém készítése:
A tejet a cukorral és a pudinggal hidegen csomómentesre elkeverjük, majd sűrű pudinggá főzzük.
Az avokádót kettévágjuk, a magját kiemeljük. Kiskanállal kikaparjuk a belsejét, majd a puha vajjal és a cukrokkal jól felhabosítjuk (egy gépi habverő segítségével). Amikor a puding kihűlt, hozzákeverjük az avokádós krémet, és alaposan összekeverjük.
A tésztát kiterítjük, egyenletesen rákenjük a krémet. Hosszanti oldalára ráteszünk két banánt egymás mellé, erre is kenünk kevés krémet, majd feltekerjük.
A csokit gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük az olajat, és rásimítjuk a süti tetejére.
Néhány órára hűtőbe tesszük, de még jobb egy éjszakára. Másnap forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


