Egyszerű máglyarakás recept

Hozzávalók:
- 6-7 kifli
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 l tej
- 4-5 közepes méretű alma
- 30 dkg cukor
- darált dió
- baracklekvár
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom, majd a sárgáját kikeverem 15 dkg cukorral. Ha habosra kevertem felöntöm a tejjel, majd ebbe áztatom a karikákra vágott kifliket. Kivajazott tepsibe rakom a tojásos, tejes kifliket, majd megkenem a tetejét lekvárral.
Az almákat vékony szeletekre vágom és rárakom a kiflis réteg tetejére, megszórom cukorral és dióval. Utána megint jöhetnek a kiflikarikák, dió cukorral, alma, majd lekvár és dió.
A tojásfehérjéket 15 dkg cukorral kemény habbá verem és rákenem a tetejére. Előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a tojáshab meg nem pirul kicsit (gázsütőben ez nekem kb 25 perc volt). Csak akkor szeleteljük fel ha kihűlt, hogy ne essen szét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »