Egyszerű máglyarakás recept

Hozzávalók:
- 6-7 kifli
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 l tej
- 4-5 közepes méretű alma
- 30 dkg cukor
- darált dió
- baracklekvár
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom, majd a sárgáját kikeverem 15 dkg cukorral. Ha habosra kevertem felöntöm a tejjel, majd ebbe áztatom a karikákra vágott kifliket. Kivajazott tepsibe rakom a tojásos, tejes kifliket, majd megkenem a tetejét lekvárral.
Az almákat vékony szeletekre vágom és rárakom a kiflis réteg tetejére, megszórom cukorral és dióval. Utána megint jöhetnek a kiflikarikák, dió cukorral, alma, majd lekvár és dió.
A tojásfehérjéket 15 dkg cukorral kemény habbá verem és rákenem a tetejére. Előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a tojáshab meg nem pirul kicsit (gázsütőben ez nekem kb 25 perc volt). Csak akkor szeleteljük fel ha kihűlt, hogy ne essen szét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »