Egyszerű máglyarakás recept

Hozzávalók:
- 6-7 kifli
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 l tej
- 4-5 közepes méretű alma
- 30 dkg cukor
- darált dió
- baracklekvár
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom, majd a sárgáját kikeverem 15 dkg cukorral. Ha habosra kevertem felöntöm a tejjel, majd ebbe áztatom a karikákra vágott kifliket. Kivajazott tepsibe rakom a tojásos, tejes kifliket, majd megkenem a tetejét lekvárral.
Az almákat vékony szeletekre vágom és rárakom a kiflis réteg tetejére, megszórom cukorral és dióval. Utána megint jöhetnek a kiflikarikák, dió cukorral, alma, majd lekvár és dió.
A tojásfehérjéket 15 dkg cukorral kemény habbá verem és rákenem a tetejére. Előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a tojáshab meg nem pirul kicsit (gázsütőben ez nekem kb 25 perc volt). Csak akkor szeleteljük fel ha kihűlt, hogy ne essen szét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »