Édes-mákos pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg puha margarin
- 14 dkg cukor
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 narancs reszelt héja
- 14 dkg darált mák
- 40 dkg liszt
- 2-3 ek sárgabaracklekvár
Elkészítése:
A puha margarint kikeverjük a cukorral, csipet sóval, a vaníliás cukorral és a lazán felvert tojással. Beledolgozzuk a narancs reszelt héját, a darált mákot és a lisztet. Jól összegyúrjuk. Nem baj, ha ragad, csak enyhén lisztezzük, hogy ne legyen kemény. Fóliába tekerve hűtőbe tesszük 1 éjszakára.
Másnap 4 részre osztjuk, és egyenként kb. 25 cm-es rudakat formálunk. 1 cm-es karikákra szeleteljük, golyókat formálunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
A tetejüket fakanál végével benyomjuk, a mélyedésekbe lekvárt töltünk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Ezt elkészíthetjük dióval, mogyoróval, narancs helyett citrommal. Fémdobozban sokáig eláll. Így előre elkészíthetjük pl. Karácsony, vagy Húsvét előtt még 1 hónappal is.
A Édes-mákos pogácsa kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 49 g
Zsír: 24 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »