Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Édes-mákos pogácsa recept

Édes-mákos pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg puha margarin
    • 14 dkg cukor
    • csipet só
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 narancs reszelt héja
    • 14 dkg darált mák
    • 40 dkg liszt
    • 2-3 ek sárgabaracklekvár

    Elkészítése:

    A puha margarint kikeverjük a cukorral, csipet sóval, a vaníliás cukorral és a lazán felvert tojással. Beledolgozzuk a narancs reszelt héját, a darált mákot és a lisztet. Jól összegyúrjuk. Nem baj, ha ragad, csak enyhén lisztezzük, hogy ne legyen kemény. Fóliába tekerve hűtőbe tesszük 1 éjszakára.

    Másnap 4 részre osztjuk, és egyenként kb. 25 cm-es rudakat formálunk. 1 cm-es karikákra szeleteljük, golyókat formálunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

    A tetejüket fakanál végével benyomjuk, a mélyedésekbe lekvárt töltünk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    Ezt elkészíthetjük dióval, mogyoróval, narancs helyett citrommal. Fémdobozban sokáig eláll. Így előre elkészíthetjük pl. Karácsony, vagy Húsvét előtt még 1 hónappal is.

    A Édes-mákos pogácsa kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 446 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 49 g
    Zsír: 24 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá