Édes-mákos pogácsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg puha margarin
- 14 dkg cukor
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 narancs reszelt héja
- 14 dkg darált mák
- 40 dkg liszt
- 2-3 ek sárgabaracklekvár
Elkészítése:
A puha margarint kikeverjük a cukorral, csipet sóval, a vaníliás cukorral és a lazán felvert tojással. Beledolgozzuk a narancs reszelt héját, a darált mákot és a lisztet. Jól összegyúrjuk. Nem baj, ha ragad, csak enyhén lisztezzük, hogy ne legyen kemény. Fóliába tekerve hűtőbe tesszük 1 éjszakára.
Másnap 4 részre osztjuk, és egyenként kb. 25 cm-es rudakat formálunk. 1 cm-es karikákra szeleteljük, golyókat formálunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
A tetejüket fakanál végével benyomjuk, a mélyedésekbe lekvárt töltünk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Ezt elkészíthetjük dióval, mogyoróval, narancs helyett citrommal. Fémdobozban sokáig eláll. Így előre elkészíthetjük pl. Karácsony, vagy Húsvét előtt még 1 hónappal is.
A Édes-mákos pogácsa kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 49 g
Zsír: 24 g