Édes-mákos pogácsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg puha margarin
- 14 dkg cukor
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 narancs reszelt héja
- 14 dkg darált mák
- 40 dkg liszt
- 2-3 ek sárgabaracklekvár
Elkészítése:
A puha margarint kikeverjük a cukorral, csipet sóval, a vaníliás cukorral és a lazán felvert tojással. Beledolgozzuk a narancs reszelt héját, a darált mákot és a lisztet. Jól összegyúrjuk. Nem baj, ha ragad, csak enyhén lisztezzük, hogy ne legyen kemény. Fóliába tekerve hűtőbe tesszük 1 éjszakára.
Másnap 4 részre osztjuk, és egyenként kb. 25 cm-es rudakat formálunk. 1 cm-es karikákra szeleteljük, golyókat formálunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
A tetejüket fakanál végével benyomjuk, a mélyedésekbe lekvárt töltünk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Ezt elkészíthetjük dióval, mogyoróval, narancs helyett citrommal. Fémdobozban sokáig eláll. Így előre elkészíthetjük pl. Karácsony, vagy Húsvét előtt még 1 hónappal is.
A Édes-mákos pogácsa kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 49 g
Zsír: 24 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

