Duplán citromos holdacska recept
Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSt - 2 citrom leve
- 13 dkg cukor
- 8 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 12 dkg liszt
Cukormáz hozzávalói
- 15 dkg porcukor
- 1 citrom leve
- 1 kanál langyos víz
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral habosra kikeverem, hozzáadom a citrom levét a már kicsit megolvasztott margarint, a sütőporos lisztet és a végén a tojás felvert habját.
Sütőpapiros közepes méretű tepsibe 180 fokon 20-25 perc alatt megsütöm.
Sütés után kihűlt és holdacskákat formáztam belőle. A porcukrot a vízzel citromlével kikevertem, és egyenként a tészta tetejére simítottam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

