Dominó szelet recept

Hozzávalók:
- 15 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál méz
- 1 szelet reszelt étcsokoládé
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
A díszítéshez:
- 2 evőkanál citromlé
- 15-20 dkg porcukor
- 3-4 szelet étcsokoládé
Elkészítése:
A porcukrot a tojásokkal habosra keverjük, majd belecsorgatjuk a meglangyosított mézet. Belereszeljük a csokit, majd összedolgozzuk a sütőporos liszttel. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk körülbelül fél cm vastagon, majd előmelegített 175 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
Megvárjuk míg kihűl, majd bevonjuk fehér cukormázzal. Ehhez a citromlevet elkeverjük annyi porcukorral, hogy sima tejföl sűrűségű masszát kapjunk. Vékonyan a tészta tetejére terítjük, majd ha megszilárdul dominó nagyságú téglalapokra vágjuk a sütit. Gőz felett megolvasztjuk a csokit és pöttyöket rajzolunk rá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »