Dominó szelet recept
Hozzávalók:
- 15 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 evőkanál méz
- 1 szelet reszelt étcsokoládé
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
A díszítéshez:
- 2 evőkanál citromlé
- 15-20 dkg porcukor
- 3-4 szelet étcsokoládé
Elkészítése:
A porcukrot a tojásokkal habosra keverjük, majd belecsorgatjuk a meglangyosított mézet. Belereszeljük a csokit, majd összedolgozzuk a sütőporos liszttel. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk körülbelül fél cm vastagon, majd előmelegített 175 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
Megvárjuk míg kihűl, majd bevonjuk fehér cukormázzal. Ehhez a citromlevet elkeverjük annyi porcukorral, hogy sima tejföl sűrűségű masszát kapjunk. Vékonyan a tészta tetejére terítjük, majd ha megszilárdul dominó nagyságú téglalapokra vágjuk a sütit. Gőz felett megolvasztjuk a csokit és pöttyöket rajzolunk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

