Dominó szelet recept

Hozzávalók:
- 15 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál méz
- 1 szelet reszelt étcsokoládé
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
A díszítéshez:
- 2 evőkanál citromlé
- 15-20 dkg porcukor
- 3-4 szelet étcsokoládé
Elkészítése:
A porcukrot a tojásokkal habosra keverjük, majd belecsorgatjuk a meglangyosított mézet. Belereszeljük a csokit, majd összedolgozzuk a sütőporos liszttel. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk körülbelül fél cm vastagon, majd előmelegített 175 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
Megvárjuk míg kihűl, majd bevonjuk fehér cukormázzal. Ehhez a citromlevet elkeverjük annyi porcukorral, hogy sima tejföl sűrűségű masszát kapjunk. Vékonyan a tészta tetejére terítjük, majd ha megszilárdul dominó nagyságú téglalapokra vágjuk a sütit. Gőz felett megolvasztjuk a csokit és pöttyöket rajzolunk rá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »
Húsvéti vendégvárók egyszerűen: 6 ellenállhatatlan sajttekercs
A húsvéti hidegtál egyik sztárja kétségtelenül a sajttekercs: mutatós, ízle
Tovább olvasom »