Dobos szelet recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 4 ek liszt
Töltelék:
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 3 ek kakaópor
Tetejére:
- 20 dkg cukor
Elkészítése:
Az egész tojásokat robotgéppel kb 5-6 perc alatt felverjük a cukorral, majd óvatosan beleforgatjuk. Egy nagy gáztepsit kikenünk vajjal és kivajazunk, vagy sütőpapírral kibéleljük és a masszát belesimítjuk. 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt akkor hat egyenlő részre felvágjuk.
A töltelék hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd ötfelé osztva öt tésztára rákenjük.
A cukrot felolvasztjuk és karamellizáljuk, majd a hatodik lapra öntjük és vajas késsel elsimítjuk rajta és a szeletek helyét bejelöljük. Gyorsan kell dolgozni, mivel hamar megszilárdul.
A lapokat egymásra tesszük, a karamelles lesz az utolsó.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »