Dobos szelet recept
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 4 ek liszt
Töltelék:
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 3 ek kakaópor
Tetejére:
- 20 dkg cukor
Elkészítése:
Az egész tojásokat robotgéppel kb 5-6 perc alatt felverjük a cukorral, majd óvatosan beleforgatjuk. Egy nagy gáztepsit kikenünk vajjal és kivajazunk, vagy sütőpapírral kibéleljük és a masszát belesimítjuk. 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt akkor hat egyenlő részre felvágjuk.
A töltelék hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd ötfelé osztva öt tésztára rákenjük.
A cukrot felolvasztjuk és karamellizáljuk, majd a hatodik lapra öntjük és vajas késsel elsimítjuk rajta és a szeletek helyét bejelöljük. Gyorsan kell dolgozni, mivel hamar megszilárdul.
A lapokat egymásra tesszük, a karamelles lesz az utolsó.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.