Diós tejfölös sütemény recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 ek méz
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 ek tejföl
Krém:
- 2 nagy pohár tejföl
- 40 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 3 cs vaníliás cukor
Tetejére:
- 1 tábla étcsokoládé bevonó
- kevés olaj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és 4 lapot sütünk belőle egy 23*43 cm-es tepsin.
A krém hozzávalóit kikeverjük egy tálban és a kihűlt lapokra kenjük (nem kell megijedni, folyós lesz a massza).
Ha kész vagyunk a töltéssel akkor megnyomkodjuk egy kicsit és a tetejét bevonjuk csokoládéval. Én másnap szoktam szeletelni. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


