Diós tejfölös sütemény recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek méz
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 ek tejföl
Krém:
- 2 nagy pohár tejföl
- 40 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 3 cs vaníliás cukor
Tetejére:
- 1 tábla étcsokoládé bevonó
- kevés olaj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és 4 lapot sütünk belőle egy 23*43 cm-es tepsin.
A krém hozzávalóit kikeverjük egy tálban és a kihűlt lapokra kenjük (nem kell megijedni, folyós lesz a massza).
Ha kész vagyunk a töltéssel akkor megnyomkodjuk egy kicsit és a tetejét bevonjuk csokoládéval. Én másnap szoktam szeletelni. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »