Diós tejfölös sütemény recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 3 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek méz
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 ek tejföl
Krém:
- 2 nagy pohár tejföl
- 40 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 3 cs vaníliás cukor
Tetejére:
- 1 tábla étcsokoládé bevonó
- kevés olaj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és 4 lapot sütünk belőle egy 23*43 cm-es tepsin.
A krém hozzávalóit kikeverjük egy tálban és a kihűlt lapokra kenjük (nem kell megijedni, folyós lesz a massza).
Ha kész vagyunk a töltéssel akkor megnyomkodjuk egy kicsit és a tetejét bevonjuk csokoládéval. Én másnap szoktam szeletelni. Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.