Diós süti szilvával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 18 szem szilva
- 18 db negyed dióbél
- fahéjas cukor (elhagyható)
A tésztához:
- 3 pohár tejföl (3 x 175 g)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 40 dkg rétesliszt
- 20 dkg dió
- 2 kk szódabikarbóna
Elkészítése:
A diót ledarálom. A sütőt 180 fokra előmelegítem.
Egy 23 x 36 cm-es tepsit aljába sütőpapírt teszek, amit vékonyan kivajazok, vagy megkenem olajjal.
A tészta hozzávalóit egy tálba mérem, és jól összekavarom, majd a tepsibe öntöm.
A szilvákat kimagozom, a mag helyére kevés fahéjas cukrot szórok, és egy negyed diót rakok. Az így elkészített szilvaszemeket a tésztába nyomom.
Előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt készre sütöm. (Tűpróba!)
Kihűlés után szeletelem.
A diós süti szilvával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 32 g
Zsír: 13 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »