Diós süti szilvával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 18 szem szilva
- 18 db negyed dióbél
- fahéjas cukor (elhagyható)
A tésztához:
- 3 pohár tejföl (3 x 175 g)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 40 dkg rétesliszt
- 20 dkg dió
- 2 kk szódabikarbóna
Elkészítése:
A diót ledarálom. A sütőt 180 fokra előmelegítem.
Egy 23 x 36 cm-es tepsit aljába sütőpapírt teszek, amit vékonyan kivajazok, vagy megkenem olajjal.
A tészta hozzávalóit egy tálba mérem, és jól összekavarom, majd a tepsibe öntöm.
A szilvákat kimagozom, a mag helyére kevés fahéjas cukrot szórok, és egy negyed diót rakok. Az így elkészített szilvaszemeket a tésztába nyomom.
Előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt készre sütöm. (Tűpróba!)
Kihűlés után szeletelem.
A diós süti szilvával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 32 g
Zsír: 13 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »