Diós süllyesztett pite recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd folpackba csomagoljuk és 1 napra hűtőbe tesszük. Másnap a tésztát három részre osztjuk, majd kettőt kinyújtunk 20*30 cm-es téglalappá.
Az egyik lapot beletesszük a tepsibe, amit előtte kivajaztunk és liszteztünk, megszurkáljuk villával, megkenjük lekvárral, majd rátesszük a másik lapot.
A krémhez a tojásokat a cukorral alaposan (habosra) kikeverjük, majd hozzáadjuk a diót és az ízesítőket, majd a tésztára simítjuk.
A maradék tésztából hengereket formázunk és berácsozzuk vele a sütemény tetejét.
160 fokra előmelegített sütőben sütjük 10 percig, majd 170 fokon kb 30 percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »