Diós mézes szelet recept

Hozzávalók:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek kristálycukor
- 2 ek hideg méz
- 1 kk szódabikarbóna
- 6 ek liszt
- 6 ek dió
Krém:
- fél liter tej
- 10 dkg margarin
- 15 dkg kristálycukor
- 1 cs puncspuding
- 2 dl habtejszín
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
Elkészítése: Tojássárgáját cukorral és a hideg mézzel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, lisztet és a diót, majd a felvert tojások fehérjének a habját óvatosan belekeverjük. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, és kisütjük.
Krém: Tejnek a felét feltesszük forrni. Másik felébe belekeverjük a pudingot. Amikor forr a tej, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a pudingos tejet és megfőzzük. A vajat kikeverjük a cukorral, a kihűlt krémhez keverjük, majd a felvert tejszínhabot óvatosan belekeverjük.
A kihűlt tésztára kenjük ezt a krémet. A tetejére vajat felolvasszuk a csokoládéval, és rákenjük a krémre, majd 2-3 óra múlva szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »