Diós mézes szelet recept
Hozzávalók:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek kristálycukor
- 2 ek hideg méz
- 1 kk szódabikarbóna
- 6 ek liszt
- 6 ek dió
Krém:
- fél liter tej
- 10 dkg margarin
- 15 dkg kristálycukor
- 1 cs puncspuding
- 2 dl habtejszín
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
Elkészítése: Tojássárgáját cukorral és a hideg mézzel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, lisztet és a diót, majd a felvert tojások fehérjének a habját óvatosan belekeverjük. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, és kisütjük.
Krém: Tejnek a felét feltesszük forrni. Másik felébe belekeverjük a pudingot. Amikor forr a tej, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a pudingos tejet és megfőzzük. A vajat kikeverjük a cukorral, a kihűlt krémhez keverjük, majd a felvert tejszínhabot óvatosan belekeverjük.
A kihűlt tésztára kenjük ezt a krémet. A tetejére vajat felolvasszuk a csokoládéval, és rákenjük a krémre, majd 2-3 óra múlva szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

